Alle hunde har godt af blive aktiveret og løse problemer, så de kan bruge deres hjerne og lugtesans. Hvis de sover for meget og keder sig, kan de udvikle sig til problemhunde, der f.eks. gør for meget eller ødelægger ting i hjemmet. Men også velfungerende hunde uden problemer kan have stor glæde af at bruge deres sanser og løse sjove opgaver. Her er en række ideer til, hvordan du nemt kan aktivere din hund, så den ikke keder sig:

 


Læs mere om bustercuben her
BUSTERCUBE:
Bustercuben er en hul plastik-terning, som kan fyldes med mad eller godbidder. Hunden skal ved hjælp af snuden eller poterne trille cuben, så maden kommer ud af hullet. Sværhedsgraden kan indstilles så der kommer mere eller mindre mad ud. Bustercuben kan fås i en lille model (8 cm), som passer bedst til mindre hunde og i en stor model (12 cm) til større hunde.
Bold med hul HJEMMELAVEDE TING:
Man kan også lave en hjemmelavet "cube" ved at skære et passende hul i en tennisbold og fylde den med mad/godbidder. Prøv også at putte et par godbidder i en ren sodavandsflaske og lad hunden prøve at få dem ud igen.
OBS! De hjemmelavede ting bør kun bruges under opsyn, da de kan bides i stykker og gøre skade på hunden.
Søgning efter mad SØGNING EFTER MAD:
Hunde har godt af bruge deres næse og arbejde for føden. Derfor er det en god idé at lade hunden søge efter mad eller godbidder, som man f.eks. har spredt ud på en græsplæne. Man kan også gemme lidt mad rundt omkring i stuen og lade hunden finde det.
Prøv også at gemme et par kiks i et træ, så hunden skal klatre lidt for at finde dem. På den måde trænes også kropkontrol og balanceevne.
Fyldt kong
Få flere ideer til"kong"-fyld her
FYLDT "KONG":
En "kong" er en kegleformet gummi-dims med et hul i midten. Normalt er det et legetøj, men prøv at fylde den med mad (luk hullet med f.eks. lever- postej) og lad hunden selv arbejde med at få det ud. Man kan også smøre peanut-butter eller smøre-ost på indersiden, så kan hunden hygge sig med at slikke det ud. Prøv at nedfryse "kong'en", så tager det længere tid at få hul på f.eks. leverpostejen og komme ind til maden. Istedet for en "kong" kan man også bruge en hul okseknogle.

OBS! Start altid med at gøre opgaven så nem som mulig for hunden, så den hurtigt får succes. Eller kan man risikere at den mister modet og lysten til at fortsætte (F.eks. kan man sørge for at der ligger en godbid klar lige i kanten af hullet på bustercuben så den let falder ud). Efterhånden som hunden bliver bedre og bedre til at løse opgaverne, kan man gradvist gøre det sværere...
Hvis hunden begynder at bide i aktiveringslegetøjet, må man ikke skælde ud, men man skal blot roligt tage det væk i et øjeblik. Giv det derefter tilbage til hunden, og ros den så, når den prøver at løse opgaven uden at ville bide tingene i stykker...